До Нідерландів через Мостиську у тестовому режимі відправили контейнерний потяг з феросплавами

11.02.2020

      global ocean link      На станцію CTT Rotterdam (де розташований термінал Combi Terminal Twente B.V.) 2 лютого прибув експериментальний потяг з 40 контейнерами, які були завантажені феросплавами. Поїзд спрямовано зі станції Нікель-Побузький (Одеської магістралі). Відправку організовано компанією Global Ocean Link спільно з Укрзалізницею.

            Весь шлях – понад 2 200 км – потяг подолав за дев’ять діб (зокрема одна доба – в межах України), рухаючись через прикордонний перехід Мостиська 2 – Медика, а також територією Польщі та Німеччини. Раніше трафік спрямовували через порти Великої Одеси, що тривало 20-30 діб.

            На регулярну щотижневу основу транспортування за чіткою ниткою графіку мають вивести весною поточного року.

            Що стосується зворотнього завантаження, то відправник (з власним контейнерним обладнанням) планує у рамках співробітництва України з країнами BeNeLux возити різноманітну продукцію, включаючи металургійні вантажі та хімікати.

            Ймовірно, що, окрім відправлень за вищевказаним напрямком, Global Ocean Link в майбутньому зорганізує ще один маршрут – зі станції Вінниця-вант. Пріорітетом розвитку для компанії є сполучення з країнами північної Європи.

            За нашою інформацією, зі станції Нікель-Бузький у січні було перевезено 8,2 тис. тонн феросплавів (+21% до обсягів аналогічного періоду минулого року), зокрема 4,1 тис. тонн спрямовано через порти Одеської області (-35%). Контейнерні відвантаження такої продукції з України за той же період склали 56,1 тис. тонн (+0,6%).