ДРС погодила зміни до Тимчасового положення про порядок допуску приватних локомотивів на колії загального користування у частині щодо наявності руху швидкісних пасажирських поїздів

15.06.2021

            Рішенням Державної регуляторної служби №284 від 10 червня було погоджено зміни до Тимчасового положення про порядок допуску приватних локомотивів до роботи за окремими маршрутами на залізничних коліях загального користування. Тепер допускається робота такого тягового рухомого складу на станціях руху швидкісних пасажирських потягів категорій «Інтерсіті» та «Інтерсіті +» за умов наявності на них колій спеціального призначення та запобіжних елементів, зокрема скидальних стрілок та вістряків, відокремлень головних колій станцій стрілочними переводами, можливості з’їзду на інші колії, які забезпечують неможливість виходу приватних локомотивів при виникненні аварійних ситуацій на головні колії станцій і колії, якими рухаються пасажирські потяги. Разом з тим перетин маршрутів слідування приватної тяги та швидкісного пасажирського руху в одному рівні не дозволяється.

            Зауважимо, що такі зміни було запропоновано першим участником пілотного проєкту – Українською локомотивобудівною компанією.

            Наказ набирає чинності з дня офіційного опублікування (станом на 15 червня публікації не було).