Нібулон розпочав будівництво двох нових суден

20.05.2020

            Компанія «Нібулон» на своїй верфі розпочала роботи зі зведення модернізованого буксира проєкту 121М (довжина – 27,87 м, ширина – 11 м, водотоннажність – 254 тонни). Це вже четверте судно такого типу для власного флоту.

            Буксири можуть експлуатуватись на Дніпрі, Південному Бузі та на прилеглих до них притоках, а також у прибережних районах Чорного та Азовського морів. Для експлуатації на водних ділянках з невеликими глибинами в рамках розробленого проєкту було зменшено осадку судна (1,6 м).

            Наразі виконують роботи з порізки та гнуття металу; вже готові деталі шести секцій (днищевих, бортових та палубних).

            Окрім цього, верф розпочала зведення несамохідного судна для транспортування генеральних та навалювальних вантажів за проєктом NBL-91 (місткістю 5,05 тис. м. куб.), яке призначене для експлуатації на мілководних річках. Тривають роботи з порізки і гнуття металу для деталей корпусу, а також виготовлення секцій. Довжина баржі складає 90 м, ширина – 16 м, висота борту – 4,2 м, осадка при завантаженні – 2,7 м, водотоннажність – 3,75 тис. тонн. Це вже п’яте збудоване за цим проєктом судно.

            Загалом, станом на грудень 2019 року, флот Нібулону налічував 77 суден – 43 одиниці несамохідного вантажного флоту, 21 буксир, 4 пасажирських судна, 2 несамохідних плавучих крани тощо.