Перший прямий контейнерний поїзд прибув з Китаю до Києва

10.06.2020

            У філію ЦТЛ «Ліски» в Києві 8 червня прибув перший прямий контейнерний поїзд з півночі Китаю, який подолав весь шлях (9 тис. км) за 15 діб. На перевезення морем за таким напрямком витрачається близько 45 діб. Маршрутна швидкість становила 747,9 км/доба.

            Рухомий склад (31 фітингову платформу, 41 одиницю 40-футових контейнерів) було завантажено різноманітною номенклатурою – бурильними трубами, обладнанням, товарами народного споживання тощо. Поїзд відправлено зі станції Янтай (провінція Шандонг) через прикордонні переходи Ерлянь (Китай) – Замин-Ууд (Монголія), Сухе-Батор (Монголія) – Наушки (Росія), Суземка (Росія) – Зернове-експ. (Україна). Експедитор – компанія Tanit Group LLC.

            Очікується, що такі потяги будуть курсувати на регулярній основі (з липня, ймовірно, щотижня). Наступні рейси заплановані вже на 16 та 26 червня. Наразі організують переміщення контейнерів територією України, а також завантаження контейнерного поїзду у зворотньому напрямку.

            За нашою інформацією, лише протягом 22 тижня цього року на станцію Київ-Ліски в контейнерах доставлено 1,2 тис. тонн різноманітної продукції (+11% до попереднього періоду), що була спрямована переважно через порти Великої Одеси.