Епіцентр-Агро шукає перевізників пшениці

25.03.2020

            Компанія «Епіцентр-Агро» оголисила два тендери із перевезення пшениці. Культуру 2 класу мають відправити залізничним транспортом за маршрутом Закупне – Одеса-порт-експ. у обсязі 1,686 тис. тонн у період з 1 по 8 квітня поточного року. Доставка пшениці 3 класу запланована за напрямком Вінниця – Одеса-порт-експ. у обсязі 4,137 тис. тонн з 6 по 11 квітня.
            Для порівняння – торік у квітні зі станції Закупне у вагонах перевезено 8,9 тис. тонн різного збіжжя (+17% до минулорічних показників березня), зокрема 3,65 тис. тонн пшениці надійшло до Одеси (+4%). З Вінниці протягом аналогічного періоду було спрямовано майже 35,8 тис. тонн зерна (-10%), включаючи 0,3 тис. тонн пшениці (-89%) для Терміналів ТІС.
           Варто додати, що попри всі труднощі із транспортуванням у березні поточного року у деяких регіонах (зокрема у межах Одеської магістралі) відправники вантажів помічають скорочення періоду оброту вагонів (до 7,5 діб), що є результатом сезонного зменшення вантажної бази і, як наслідок, зниження завантаження інфраструктури зайвими вагонами. Також зазначимо, цьогоріч завдяки сприятливим погодним умовам перевізники очікують старт поставок зерна нового врожаю раніше, ніж зазвичай.