Підсумки онлайн-зустрічі УЗ і перевізників з Польщі

11.11.2022

             Станом на 9 листопада на станції Ізов накопичено 3268 вагонів. Зокрема, заблоковано 560 одиниць рухомого складу, які попадають під заборону (телеграма УЗ№ЦДЗ/357), що була введена 3 листопада на перевезення у напіввагонах, мінераловозах та цементовозах злаків (ГНВ 10), насіння та плодів олійних (12), рослинних матеріалів для виготовлення плетених виробів (14), залишків та відходів харчової промисловості (23) в Польщу через прикордонний перехід Ізов-експ. (ПКП) для всіх отримувачів. Санітарні експерти відмовляються приймати продовольче зерно у цих вагонах.
             На нараді цього тижня представником УЗ було запропоновано у перевізному документі у графі «найменування вантажу» зазначати «вантаж для нехарчових цілей» (тобто фуражне зерно), що дозволить відправляти вагони без санітарного контролю.
             Щодо роботи в нічний період доби на станції Мостиська, робітниками УЗ були виконані всі умови (почищений міжколійний простір, налагоджено освітлення тощо) і наразі вони очікують представників PKP Cargo, щоб скласти спільний акт і розпочати перевезення.