Залізничний оператор Латвії отримав сертифікат на виконання ремонтів українських локомотивів

04.08.2021

            Залізничний оператор LDZ ritošā sastāva serviss (дочірнє підприємство Latvijas dzelzceļš) отримало сертифікат «СЕРТ АСУ», який дозволяє підприємству надавати послуги з ремонту локомотивів, що базуються в Україні.

            Зокрема, цей документ надає підрозділу LDZ право на виконання поточних ремонтів локомотивів з обслуговуванням різних вузлів і колісних пар, а також капітальних (або відновлювальних) з продовженням строку служби. Під час капітальних (відновлювальних) ремонтів з продовженням строку служби здійснюють часткову заміну електропроводки, кузова, кожуха мотора, рами та несучіх металоконструкцій локомотива. Локомотив повністю демонтують, а потім збирають заново.

            Незабаром компанія зможе запропонувати свої послуги українським замовникам. Крім України, LDZ ritošā sastāva serviss має сертифікати на надання послуг з ремонту локомотивів в Латвії, Литві, Естонії, Польщі та Росії.

            Останнім часом із наближенням лібералізації ринку тяги в Україні іноземні компанії нарощують свою присутність. Наприклад, LTG Cargo Ukraine наразі знаходиться на стадії формування попередніх договорів з надання в оренду маневрових локомотивів українським підприємствам. Зокрема, компанія веде переговори із п’ятьма – шістьма українськими компаніями щодо оренди 14 ломотивів ЧМЕЗ.