ТОВ «Євротермінал» розпочало будівництво під’їзної залізничної колії до станції Одеса-Пересип

28.10.2020

            ТОВ «Євротермінал» розпочало будівництво під’їзної залізничної колії до станції Одеса-Пересип, пропускна здатність якої становитиме до 1 млн. тонн вантажів на рік. Нова гілка дозволить обробляти більший обсяг контейнерів та знизить витрати відправників вантажів.

            Наразі до Одеського порту залізницею надходить 20% контейнерних вантажів (решта – автомобільним транспортом), це пов’язано з невідповідністю пропускної здатності шляхів порту та станції Одеса-порт. Пропускна спроможність цієї станції  складає 792 вагона на добу, проте сам порт має здатність обробляти в декілька разів більшу кількість вагонів.

            Нова гілка заходитиме на територію Сухого порту, що дозволить обробляти вантажі за різними технологічними процесами: вагон-склад, вагон-контейнер тощо.

            Компанія планує також будівництво спеціалізованої станції з обробки контейнерів та контейнерних поїздів, комплексу з доопрацювання зернових і нішевих культур.

            За нашими даними, у напрямку Одеського МП за три квартали року було відправлено 194,4 тис. тонн вантажів у контейнерах – 41,1 тис. тонн зерна, 36,5 тис. тонн прокату, 21,2 тис. тонн феросплавів.